tisdag 18 december 2007

"Your either be a union man, or vote for J.H. Blair"

"När Gud hade fått sista arbetet färdigt, nämligen skvallerormen, paddan och blodigeln blev det ännu ett ämne kvar, av egendomlig substans, varav han skapade:

S T R E J K B R Y T A R E N

Strejkbrytaren är ett tvåfota djur, som har en själ likt en korkskruv, hjärnan fylld med potatisgröt och ryggen gjord av lim och gamla galoschbottnar. På det ställe, där människan har hjärtan, har strejkbrytaren en växt av förruttnande ämnen. När han är ute och går vända människor honom ryggen, änglarna fälla tårar i himmelen och djävulen stänger helvetets portar för honom. Judas Iskariot var en gentleman jämfört med en strejkbrytare. Han hade så mycket medkänsla kvar att han hängde sig, det har icke en strejkbrytare."





Jag satt och kikade runt lite på internet och hittade den här artikeln om Pierre Sandberg, f. d. Klubbordförande för Fackklubb SEKO 119. Pierre lämnade fackklubben under en pågående konflikt då han godtog ett erbjudande från arbetsköparen om att bli anställd hos dem. Du sålde dig, ditt jävla svin. Jag avskyr svartfötter och husnegrer*.


* = Malcolm X har ett populärt tal som heter The house negro and the field negro (vilket du kan se längre ner här) och handlade kort och gott om Husnegern som jobbade i Mästarens hus, matade honom med medicin när han blev sjuk och om Mästarens hus brann så var man delaktig i släckningsarbetet. Fältnegern hoppades på att Mästaren skulle dö av sin sjukdom och att vinden blåste hårdare när det brann. Begreppet är enligt mig ett av världens bästa och går även att använda idag, vilket är det som gör det så bra. Jag är fältnegern som vill att vinden blåser hårdare. Pierre är en husneger...

The house negro and the field negro

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra skrivet! Finns ju inget löjligare än Pierre Sandberg. Fast det är ju nästan lite synd om honom... men lyteskomik är ju skoj ibland :D